Sportpsycholoog in Rotterdam

Ben je een sporter of andere presteerder die op zoek is naar de juiste mentale begeleiding? Ik ben Thijs Rentier, sportpsycholoog in o.a. Rotterdam en omstreken. Inmiddels begeleid ik tientallen individuen binnen heel het land met hun mentale vaardigheden. Benieuwd hoe ik jou kan helpen? Lees dan snel verder.

Ontwikkeling van sportpsychologie

Sportpsychologie gaat een steeds meer stevige positie innemen in onze maatschappij. Het waarom achter het werk van een sportpsycholoog wordt duidelijker, zodat mensen bewuster zijn van de meerwaarde van deze beroepsgroep.

Het idee dat een psycholoog of mentaal begeleider alleen in actie komt als er problemen zijn én alleen geschikt is voor topsporters is langzaam aan het verdwijnen. Ook het taboe om mentale ondersteuning te krijgen, verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Je gaat preventief aan de slag om om te leren gaan met obstakels die je gaat tegenkomen op weg naar je doel.

De verschuiving is ingezet van “je bent gek als je gaat” naar “het is gek als je niet gaat”. Mijn werk als sportpsycholoog in Rotterdam reikt veel verder dan het oplossen van problemen.

Werkwijze als sportpsycholoog in Rotterdam

Je komt pas in actie als er een probleem is. Sporters of andere presteerders komen pas naar mij toe als ze een (duidelijke) hulpvraag hebben. Echter staat de sportpsycholoog er bekend om preventief aan de slag te gaan.

Het optimaal ontwikkelen van de persoon achter de sporter is het hoofddoel van individuele begeleiding. Middelen om deze ontwikkeling te stimuleren zijn o.a. het aanleren van mentale vaardigheden (bijv. doelen stellen en visualiseren). Je gaat preventief aan de slag om om te leren gaan met obstakels die je gaat tegenkomen op weg naar je doel.

Daarnaast leer je bij een sportpsycholoog effectief prestatiegedrag te vertonen om je doelen te halen. Concreet komt het er op neer dat je hiermee bijvoorbeeld net zo goed kunt presteren op zowel een training als wedstrijd, je beter je focus kunt houden op je taken, je wedstrijdspanning kunt reguleren en geen last hebt van emoties, maar ze juist kan inzetten om prestaties te verbeteren.

Al deze bovengenoemde punten zijn heel normaal en zijn onderdeel van het leven. Daarom zijn de kennis, inzichten en vaardigheden die je kunt opdoen bij een sportpsycholoog ook toepasbaar in andere levensgebieden.

Denk aan aan het geconcentreerd kunnen maken van je huiswerk of het omgaan met zenuwen voor een belangrijk examen. Of het goed afleggen van een sollicitatiegesprek, die ene belangrijke klant binnenhalen of het op de juiste manier leidinggeven aan een high performance team. Een sportpsycholoog is dus van onmiskenbare waarde voor iedereen die zijn doelen wilt halen en zijn ambities wilt nastreven.

De beste versie van jezelf worden

Met een sportpsycholoog ga je samen aan de slag om de beste versie van jezelf te worden en je talenten te laten bloeien. Je krijgt tools aangereikt, die jij zelf in de praktijk gaat brengen.

Ervaar wat wel en niet werkt voor jou en leer daarmee jezelf kennen. Deze praktische aanpak is niet zweverig en het leert je omgaan met de weerstanden, die het leven met zich mee brengt. Werken aan een optimale talentontwikkeling!

Neem vrijblijvend contact op

Benieuwd naar hoe ik je kan helpen als sportpsycholoog in Rotterdam? Neem vrijblijvend telefonisch of per e-mail contact met mij op, of stuur een bericht via de website. Ik luister graag naar je problemen of bijvoorbeeld de uitdagingen van jullie sportende kind en vertel je over hoe ik kan helpen.

Maak vrijblijvend een afspraak
Aan de slag met je mentale vaardigheden?

Maak een afspraak voor een vrijblijvende intake. Ik luister graag naar je verhaal en hoe ik je kan helpen.

Maak een afspraak
Scroll naar boven