Werkwijze

Ik sta voor een persoonlijk afgestemde begeleiding. Zo kan ik inspelen op jou persoonlijke behoeften en kunnen we heel gericht aan de slag gaan. Wanneer ik je persoonlijke behoeften voldoende in kaart heb gebracht kunnen bovendien de resultaten efficiënter worden bijgehouden.

Een kennismakingsgesprek

Persoonlijke begeleiding start natuurlijk met een kennismakingsgesprek. Ik kom graag bij je langs, op het veld, op de baan of bij je thuis, om te luisteren naar je persoonlijke verhaal. We brengen jouw behoeften, wensen en verwachtingen in beeld om een zo realistisch mogelijke aanpak te kunnen creëren. Bovendien kan ik je tijdens dit gesprek alle ins en outs over mentale begeleiding vertellen. Mocht je vragen hebben of bestaan er onduidelijkheden? Vraag ze mij direct en ik neem ze graag met je door.

Het vervolgtraject

Op basis van de informatie uit het kennismakingsgesprek kun jij bepalen of je aan de slag wilt gaan met het verbeteren van je mentale vaardigheden. Kun je niet wachten om te beginnen? Dan ga ik gelijk aan de slag met het uitwerken van het vervolgtraject. Dit kan zowel op persoonlijk niveau als op team niveau, maar individuele mentale ontwikkeling staat hier altijd centraal. In een serie bijeenkomsten die hierop volgen gaan we praktisch en concreet aan de slag met het verbeteren en stimuleren van de ontwikkeling van je prestaties, zonder daarbij je doelen uit het oog te verliezen. Aan de hand van praktische opdrachten ga je vervolgens dagelijks aan de slag met het trainen van je mentale vaardigheden. Zo ontwikkel jij jezelf, soms zelfs zonder dat je dit direct door hebt, tot een mentaal sterke sporter.

De basis van mijn aanpak wordt gevormd door de mindset theorie van de Amerikaanse psychologe Carol Dweck. Deze theorie draait om je overtuigingskracht over het ontwikkelen van je vaardigheden, talenten en capaciteiten. Hierbij voert het ontwikkelen en het behouden van een groeimindset de boventoon. Deze mindset vormt het fundament voor jou als sporter om op te kunnen bouwen en zo je eigen top te halen.

Scroll naar boven