Ervaringen

Een paar maanden geleden ben ik begonnen met Sportpsychologie bij Thijs Rentier. Ik begon niet omdat ik het op dat moment zwaar had of veel problemen had, maar omdat ik het zag als een kans om alles uit mezelf te halen.

Ik vond de gesprekken met Thijs heel leerzaam en interessant. Alle gesprekken verliepen via Zoom omdat ik in het buitenland speel, maar ondanks dat klikte het erg goed en was de afstand niet te voelen.

Ik heb echt heel veel aan de dingen die ik heb geleerd. Ik heb nu namelijk handvatten waarop ik kan terug vallen bij spannende momenten of wanneer er ergens veel druk op staat. Sinds ik begonnen ben met Thijs zijn mijn prestaties stabieler geworden en kan ik me beter focussen op wat ik moet doen op het veld. Ik zou het echt iedereen aanraden, want voor sporters is je mindset en mentale gezondheid net zo belangrijk als al het andere.

menno-bergsen
Menno Bergsen

Profvoetballer

Thijs heeft mij ontzettend goed geholpen om beter te kunnen presteren, zonder de hulp van Thijs weet ik zeker dat ik niet had gestaan waar ik nu sta. Voorheen kon ik niet omgaan met de druk van belangrijke kampioenschappen en de druk van andere mensen. Ik was altijd bang dat ik anderen teleur zou stellen als ik niet goed presteerde.

Dankzij Thijs heb ik geleerd hoe ik hier mee om moet gaan wat ervoor zorgt dat ik zowel als sporter maar ook als persoon veel ben gegroeid. Door hem kan ik me beter focussen op mezelf en mijn eigen doelen, zonder mezelf druk te maken over de mogelijke gevolgen en meningen van anderen. Ik wist eerst niet dat mentale training zo belangrijk was in de sport maar het heeft me geholpen om in mezelf te geloven en Wereld Kampioen te worden!

Shirin1
Shirin van Anrooij 

Veldrijdster - Wielrenster

De Zwerm Groep organiseert trainingstrajecten voor diverse veiligheidsregio’s in Nederland. Thijs Rentier speelt als ingehuurde trainer en procesbegeleider in ons team een belangrijke aanvullende rol.

Wij genieten van zijn ontspannen aanpak waarbij hij helder en gestructureerd uitlegt welke methoden gaan leiden tot een verbetering van de mentale veerkracht. Thijs beheerst het vermogen om ingewikkelde psychologische processen te vertalen naar inzichten en bruikbare toepassing. Thijs weet veel van teamprocessen die hij moeiteloos analyseert en beoordeeld. En wij kennen hem ook als een rots in de branding en betrouwbare teamspeler binnen ons team. Mede dankzij zijn inspanningen kregen meer dan 400 brandweer hulpverleners van de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond verschillende lezingen, workshops en hoorcolleges over mentale veerkracht.

Willem Biesot

Trainer/coach – De Zwerm Groep

Na een leuk intoductiegesprek met Thijs, waarin hij vertelde over zijn achtergrond in de sportwereld en zijn huidge werkgever ADO Den Haag, hebben wij ons vertrouwen in een samenwerking met hem uitgesproken. Ondanks dat Thijs niet bekend was in de golfwereld was hier gedurende de drie bijeenkomsten niks van te merken. Hij was goed voorbereid, wist waar hij het over had en bij onvoldoende kennis goed gebruik gemaakt van zijn netwerk, zodat hij toch alle in-en-outs wist te vertellen.

Thijs heeft ons een stukje theorie laten zien en dit gecombineerd met opdrachten waardoor wij onszelf beter leerden kennen, valkuilen ontdekten en hij reikte tools aan om hier aan te werken. Mooi om te vermelden dat hij in zijn eigen tijd met ons mee de golfbaan op is gegaan om meer van het spelletje te weten te komen, iets wat een ander niet zo snel zou doen. Wij gaan met een goed gevoel de hoofdklasse in door een leerzame ervaring dankzij Thijs.

Bas Post

Captain van Golfclub Grevelingenhout 1

De positieve benadering van Thijs tijdens de bijeenkomsten, afwisselende werkvormen en goede coaching hebben onze zoon enorm stabiel gemaakt in trainingen en wedstrijden. Onze jonge topsporter heeft hierdoor veel zelfvertrouwen opgedaan om op hoog niveau te kunnen presteren. Het geloof in eigen kunnen, weten wat hij kan doen om optimaal te kunnen presteren en goed te herstellen hebben hem een positieve en een betrouwbare teamspeler gemaakt. We bedanken Thijs voor zijn coaching en tips!

Moeder van voetballer

Jeugdspeler binnen een BVO

Nadat de leidersgroep van het team aangaf dat ze het moeilijk vonden om de groep te motiveren heb ik Thijs gevraagd de meiden te helpen. Thijs heeft ze meer houvast kunnen geven over hoe verschillende speelsters te motiveren zijn.

Wouter van Voorst

Trainer Coach Dames 1 – HV ‘t Spanderbosch

Thijs is sinds het seizoen 2019-2020 actief bij JVOZ. Het 1e seizoen heeft hij de mentale begeleiding van JVOZ O13 op zich genomen. Na een succesvolle pilot zijn Thijs en JVOZ de samenwerking aangegaan voor 3 seizoenen (20-21, 21-22 & 22-23).

Tijdens het komende seizoen gaat Thijs aan de slag met O12, O13, O14, O14M, O15 en O16. Thijs heeft een plan op maat geschreven om spelers/speelsters te trainen en te ondersteunen in hun mentale ontwikkeling. Onderwerpen die centraal staan zijn o.a. presteren onder druk, doelen stellen en focus/concentratie. De praktische invulling die Thijs geeft is een meerwaarde voor de opleiding.

Thijs staat regelmatig op het veld tijdens de trainingen en zorgt dat spelers/speelsters zaken direct kunnen toepassen in de praktijk. Alhoewel het lastig is om mentale ontwikkeling meetbaar te maken, merken wij dat het gedrag van spelers/speelsters wel zichtbaar aan het veranderen is. Spelers/speelsters zijn bewuster bezig met hun eigen ontwikkeling. Dit is iets waar JVOZ erg content mee is en waar Thijs trots op kan zijn. JVOZ kijkt uit naar het verdere verloop van het traject.

jvoz
Niels Slager

Hoofd Jeugdopleiding JVOZ

“Golf is a game of inches. The most important are the six inches between your ears.”

Thijs ondersteunt sinds 2018 het 1e heren team van Golfclub Grevelingenhout, al diverse jaren uitkomende in de hoogste divisie in Nederland. In de voorbereiding op ieder nieuw seizoen ondersteunt Thijs het team in verschillende facetten van het teamproces. Door zijn scherpe analyses en creatieve oefeningen heeft Thijs een belangrijke rol gespeeld in de verdere verbetering van de teamcohesie.

Waar golf vaak een individuele sport is, weet Thijs praktische handvatten aan te reiken voor teamvorming en het maken van een brug met individuele doelstellingen. Mede hierdoor weet het 1e heren team van Grevelingenhout zich te handhaven op het hoogste niveau in Nederland. Waarbij het team gekarakteriseerd wordt als uniek in teamgeest, onderlinge samenwerking en onverzettelijkheid. Thijs is door zijn enthousiasme en professionaliteit van onderscheidende betekenis in dit teamsucces.

Job Jan Simmelink

Golf Club Grevelingenhout

Ons laatste middenkaderoverleg (verantwoordelijken in de productie, logistiek en overige ondersteunende diensten) werd afgesloten door Thijs. Door middel van voorbeelden uit de sport liet hij ons kennis maken met de mentale aspecten, waar we bewust en onbewust, dagelijks mee te maken hebben.

Het omgaan met druk werd door middel van een simpele oefening toegelicht. Waardoor duidelijk werd dat elk persoon druk anders ervaart en verwerkt. Ook het stellen van doelen en inzetten van je talenten op de werkvloer passeerde de revue. Het leverde voor een ieder interessante inzichten op, wat in de dagelijkse praktijk ingezet kan worden.

Pleun van Duijn

Gebr. van Duijn

Referenties

Bekijk een aantal bedrijven, instellingen en verenigingen waar ik in het verleden succesvol mee heb samengewerkt.

Scroll naar boven