Te gast in een aflevering van CTV Voetbal

Afgelopen maandag 7 mei was ik te gast bij een nieuwe aflevering van CTV Voetbal. Samen met Giovanni Siereveld (VC Vlissingen), Joost de Witte (NOAD ’67) en Gérard de Nooijer (trainer FC Dordrecht) zijn er verschillende onderwerpen besproken, met name op het gebied van voetbal in Zeeland.

Hoe word ik een topvoetballer?
De reden van de uitnodiging voor deze uitzending was het boek ‘hoe je topvoetballer wordt’, wat op dit moment wordt geschreven. In januari zijn we met een groep sportpsychologen, onder leiding van Jeroen Otten en Ivo Spanjersberg, gestart met het schrijven van een boek met bovenstaande titel.

Voor het boek hebben we allerlei mensen uit het voetbal geïnterviewd, zoals (oud-)voetballers, trainers, opleiders van betaald voetbalorganisaties, en maken hier een logisch verhaal van. Denk hierbij aan tafelgenoot Gérard de Nooijer, maar ook voetballers als Johnny Heitinga en Boudewijn Zenden. Zij geven als deskundigen nuttige tips over mentale, fysieke, technische, tactische maar ook zakelijke aspecten van het voetbal. Het boek zal in november 2018 worden uitgebracht.

Benieuwd naar de uitzending? Op de website van CTV Zeeland kun je de volledige aflevering bekijken!