Samenwerking met Talentcentrum Zuidwest Nederland

De coronaperiode heeft mij aan het nadenken gezet. Een gekke tijd waarin mijn werkzaamheden er anders uitzagen. Geen wedstrijden voor veel sporters, maar genoeg uitdagingen. Zo ben ik sporters en andere presteerders intensiever gaan begeleiden vanuit huis. Daarnaast heb ik de tijd genomen om nog beter mijn koers te bepalen. Waar ligt mijn ambitie en waar krijg ik energie van?

Ik kwam tot de conclusie dat het begeleiden van individuen mij ontzettend veel energie geeft. Dat zit hem bijvoorbeeld in het opbouwen van een (vertrouwens)band, het leren kennen van de persoon achter de sporter, het helpen ontwikkelen van een eigen identiteit en het toewerken naar het behalen van doelstellingen. Het optimaal ontwikkelen van talent is een complex verhaal, waarbij je rekening houdt met fysieke, technische, tactische én mentale aspecten. Deze onderdelen staan niet los van elkaar, maar zorgen samen voor de perfecte mix om het beste in iemand naar boven te halen.

Het Talentcentrum Zuidwest Nederland in Roosendaal

De plek waar deze onderdelen samen komen is in het Talentcentrum Zuidwest Nederland in Roosendaal. Tijdens de coronaperiode kwam ik in contact met Aleco. Het bedrijf, opgericht door André de Klerk en Koen Konings, is gericht op het in beweging brengen van mensen. Zij verzorgen (top)sportbegeleiding voor iedereen. Van ambitieuze topsporters tot mensen uit het bedrijfsleven. Zij hebben het initiatief genomen om een performance team op te zetten met verschillende expertises om sporters nog beter te kunnen begeleiden.

Sinds het nieuwe sportseizoen ben ik een van de partners binnen het performance team. Wij bieden daarmee een netwerk van verschillende expertises om ondersteuning te bieden in de ontwikkeling van een sporter. Denk hierbij aan sportzorg, fysiotherapie, (sport)diëtiek, podotherapie, inspanningsfysiologie en nu dus ook sportpsychologie.

Het performance team brengt de behoeften van de sporters in kaart en maakt samen met de sporter een plan om zijn/haar individuele ontwikkelen te stimuleren. Door met diverse disciplines te overleggen over de ontwikkeling van het talent streven we naar het bieden van optimale ondersteuning voor de sporter.

Aan de slag!

Natuurlijk heb ik enorm veel zin om met het performance team en de sporters aan de slag te gaan en te werken aan een optimale talentontwikkeling. Afgelopen maand heb ik al mogen ervaren hoe dat is en heb ik al diverse sporters gesproken. Ook als je (nog) niet aangesloten bent bij Aleco, kun je in Roosendaal terecht voor (mentale) training en begeleiding. Een uitstekende omgeving om je talenten te laten groeien.

Scroll naar boven