Kennisavond JVOZ: Talentherkenning en Sportpsychologie

Op dinsdag 29 januari was ik even terug op het oude nest, het Scheldemond College in Vlissingen. De middelbare school waar ik op zat tijdens mijn JVOZ-tijd. De JVOZ organiseerde deze avond, waarbij voetballiefhebbers konden luisteren en meedenken met de onderwerpen talentherkenning en sportpsychologie.

Ik mocht op deze avond een van de gastsprekers zijn. De andere gastspreker was mijn oud-trainer, Dolf Roks. De Hoofd Jeugdopleiding van Sparta Rotterdam nam het onderdeel talentherkenning voor zijn rekening. In zijn verhaal over talentherkenning en -ontwikkeling kwamen mentale aspecten veelvuldig naar voren. Doorzettingsvermogen, hard werken, discipline tonen en lerend vermogen werden o.a. genoemd als belangrijke vaardigheden om jezelf te ontwikkelen tot topvoetballer.

Tijdens de tweede helft mocht ik het publiek meer vertellen over sportpsychologie. Op een interactieve manier heb ik kennis en inzichten uit mijn vakgebied gedeeld met de toehoorders. Al met al een zeer geslaagde avond in een uiterst vertrouwde omgeving!

Scroll naar boven